2015-09-14 Sven Melander

Berra Olsson i “Sällskapsresan”, “Werner och Werner”, “Steve med Lloyden”, ”Ballongdansen”, ”Trollet Rulle” och många, många andra festliga framträdanden har gjort Sven Melander till en av Sveriges mest folkkära artister. Mindre känt är kanske att han ända sedan ungdomen även har varit intresserad av jazz. I höstens första möte hedrar han oss med sin närvaro med ett program som han kallar: Jazz från Skolgatan i Malmö till Village Vanguard i New York. (Village Vanguard i Greenwich Village är en av New Yorks mest kända jazzklubbar och den fyller 80 år just i år).

Sommaren har varit stressig för Sven. Första hälften av juli spelade han fängelsedirektör i ”Läderlappen” på Ystads Teater och sedan var det dags att glömma den rollen för mellan 23/10 och 20/12 skall han spela ”Berra” i musikalversionen av ”Sällskapsresan” på Nöjesteatern i Malmö. Mycket instudering av olika roller men ändå har han haft vänligheten att ställa upp för oss så vi bör verkligen tacka honom med en riktigt god uppslutning.