2018-05-14: Mitt liv i jazzen

Kvällens gäst är Lasse Karlsson, en glad jazzprofil från Helsingborg, som fyllt 75 år i år. Lasse är klarinettist och ett bärande namn i dixielandbandet Jazzin´ Jacks som i nu 36 år (!) med olika konstellationer gjort succé med turnéer, skivinspelningar och tv-framträdanden i Sverige, Europa och USA. (I mars 2016 gjorde vi bekantskap med en annan veteran i bandet, nämligen trombonisten Hans Ingelstam). Lasse har även spelat med storheter som Chris Barber, Acker Bilk, Bud Freeman och Doc Cheatham.

Hans intresse för musik började redan i unga år och gick en lite krokig väg. Den gick via Louis Armstrong och Tommy Steele till Chris Barber och dixieland, inte minst när de danska tradjazzbanden började spela i Helsingborg. Så startade han och några till ett litet eget band 1961 och på den vägen är det.

Lasse har genom åren prövat på en del olika instrument som gitarr, sopransax och altsax men till slut blev det klarinett. Den har han alltid med sig även om det inte är någon spelning bokad för – som han säger – man kan aldrig veta. Lasse kallar sitt program Mitt liv i jazzen.