2016-03-14 Hans Ingelstam: 55 år på den traditionella jazzscenen

Nu tillbaka till jazzens rötter. Dagens gäst är trombonisten Hans Ingelstam, en känd jazzprofil, inte minst från sina 30 år med orkestern ”Jazzin´ Jacks” som genom åren gjort succé med spelningar i Sverige, ute i Europa och i USA.

Under 1960-talet var han en del av Stockholms dixielandsvärld och efter ”Jazzin´ Jacks” har det blivit spel i en del olika konstellationer i Köpenhamn med yngre förmågor. Förutom jazzen har Hans varit lärare, musikproducent, PR-konsult mm – hur det nu har gått till.

Hans kallar sitt program: 55 år på den traditionella jazzscenen. Han säger att han kommer att spela exempel på musik som han inspirerats av (inte bara trombonister) och berätta lite om sina upplevelser under en lång karriär från tonårens ungdomsmusik till dagens ”pensionärsnostalgi”.