2016-09-12 Lennart Stenkvist ”Den klassiska musikens inverkan på jazzen”

Hösten inleds med ett musikaliskt anförande av Lennart Stenkvist som nyligen avslutat sin tjänst hos Malmö symfoniorkester. För de som brukat gå på det gamla konserthuset i Malmö, och nu på det nya, är Lennart en gammal bekant då han många gånger framträtt innan konserten för att lämna en liten introduktion till kvällens program. Han har en gedigen musikalisk karriär bakom sig som, bland annat, chef för Helsingborgs symfoniorkester samt orkester- planerings- och utvecklingschef för Sveriges radios symfoniorkester. 2003 – 2009 var han vd för Malmö symfoniorkester och under en tid därefter även tillförordnad programchef.

Det bör också nämnas att Lennarts första jobb var som redaktionsassistent på Sohlmans musiklexikon där han fick hjälpa jazzredaktören där, sedermera professor i musikvetenskap, Erik Kjellberg med artiklarna om jazzmusiker. Lennart kallar sitt program: ”Den klassiska musikens inverkan på jazzen”.