2017-04-10 Anders Åhlin ”Mitt i musiken”

Det finns många storband i Sverige, men det som ligger malmöborna närmast är naturligtvis Amiralens Storband. Denna kväll skall bandets musikaliske ledare, Anders Åhlin, berätta om sitt liv i musikens tecken.

Anders har sina musikaliska rötter i Malmö. Hans morfar, violinist, var i tidiga 1900-talet kapellmästare på Moriskan, han ledde en cirkusorkester på Hippodromen och en promenadorkester på Baltiska utställningen.

Anders utbildade sig till Violin- och Gehörspedadog på dåvarande Malmö Musik- konservatorium och därefter fortsatte han på vägen som mångsysslare. Han är också flöjtist, saxofonist och basist. Bland annat har han arrangerat och komponerat artistmusik till ett antal kända cirkusar och spelat och dirigerat i mängder av radio- och TV-program samt vid teaterföreställningar. I 35 år var han lärare vid Musikhögskolan i Malmö där han bl. a. drev en utbildning för musikproducenter. Sedan 1991 leder han Amiralens Storband.

Anders kallar sitt program: Mitt i Musiken.