2017-05-08 Monica Getz ”True Love, for Better or for Worse, my Unpredictable Life with Stan Getz”

Sista mötet för säsongen får vi ett – minst sagt – celebert besök då Monica Getz, Stan Getz svenska hustru under många år, gör oss den äran. Hon har ingalunda glömt sin svenska men valt att sätta sitt namn på programmet och kommentaren till det på engelska: True Love, for Better or for Worse, my Unpredictable Life with Stan Getz. Monica kommer att, inramat med musik, berätta om sitt liv med Stan och om alla de världsberömda artister hon mött och lärt känna under jazzens guldålder. Det blir ett samspel mellan publiken och Monica som hon kommenterar så här:

”True friends like Parker, Ellington, Sinatra, Coletrane, Joao Gilberto, Jobim, Ella, Count, Segovia, Lennie Bernstein and Miles, to name a few, all originals, had extraordinary sides in common, seldom shown to the public. Since Monica pioneered a new concept – honesty in music instead of exploitation – she came to know the private lives of most everyone we now revere – the likes we will certainly never again meet to see in our lifetime. Bring your questions – she will take time to answer you from a lifetime in the center of that unique and always surprising world”.